onsdag 30. mars 2011

Kaki, Åre kommer til treffet!

"Kaki startades för 10 år sedan i väldigt liten skala. Katti Kinnander stickade mössor på stickmaskin och sålde garn till solande kunder i källarens solarium.

Efter att ha flyttat från källaren till en lägenhet fortsatte mössproduktionen med försäljning till Peak Performance butiker i Sverige och Europa. Kakimössan syntes i Chamonix, Köpenhamn och Munchen bland annat.

Ytterligare en flytt senare utökades garnsortimentet avsevärt och virkade mössor var det som alla gjorde efter en heldag på skidor.

Åremössan kom till för drygt 4 år sedan av ett misstag. Syrran, Lena Kinnander fick ett nystan nytt garn, Milano. Hon skulle göra en halsduk men den blev för tjock och bred för en halsduk. Hon sydde ihop kanterna och drog en rynktråd i toppen och voila´Åremössan var född!

Nu i oktober flyttade butiken för sista gången(!) och nu hamnade vi närmare torget i Åre och en lokal där vi får rum med mycket garnlager. Eftersom vi har en hel del kunder på tillfälligt besök känner vi att vi vill kunna tillgodose deras fortsatta garnbehov. Därför startar vi nu webbutiken www.kaki.se"

Kaki ønsker ønsker på hvilket garn som bør tas med. Send mail om du har noen ønsker. Her er noen av merkene i sortementet:
Drops (Bl.a Nepal, Lima, Andes)
BC (Soft Silk)
DB eco fairtrade
Onion
Debbie Bliss
Milano

Her er noen bilder fra butikken.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar